Jadłospis

 

DZIEŃ
TYGODNIA

 

ŚNIADANIE/
DRUGIE ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK 

14.09.2020 

 

  • chleb wieloziarnisty z masłem*
  • szynka wisienkowa*
  • roszponka
  • pomidorki koktajlowe
  • bawarka* 
  • podpłomyk*
  • herbata z cytryną
  • rosół z lanym ciastem* 
  • pieczeń z szynki
    w sosie własnym* 
  • kasza kuskus*
  • buraki 
  • kompot gruszkowy 
  • chleb
    z masłem* 
  • kiwi
  • kawa zbożowa z mlekiem*

 

 

WTOREK 

15.09.2020

  • zupa mleczna
    z płatkami ryżowymi*
  • bułka szkolna
    z masłem*  
  • pasta pomidorowa
    z białym serem
    i szczypiorkiem*   
  • herbata owocowa 
  • paluch maślany* 
  • herbata rumiankowa
  • krem z czerwonej papryki
    z grzankami* 
  • filet z kurczaka w cieście* 
  • ziemniaki*
  • mizeria*
  • kompot śliwkowy
  • galaretka owocowa
    z jogurtem i borówką amerykańską*  
  • herbata

 

 

 

 

 

ŚRODA 

16.09.2020

 

  • chleb słonecznikowy z masłem* 
  • pieczona szynka chłopska* 
  • mix sałat
  • zielony ogórek*
  • kawa Inka z mlekiem* 
  • biszkopt*  
  • sok z czarnej porzeczki
  • grochówka z ziemniakami* 
  • naleśniki szpinakowe białym serem* 
  • kompot jabłkowy
  • baton
    z masłem* 
  • powidła
  • śliwki
  • herbata
    z cytryną

 

 

CZWARTEK 

17.09.2020

  • zupa mleczna
    z płatkami kukurydzianymi*
  • baton z masłem* 
  • pasta z żółtego sera*
  • herbata malinowa 
  • wafel ryżowy*
  • herbata
  • krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym*  
  • pieczeń rzymska
    w sosie cebulowym* 
  • ryż na sypko*
  • surówka z kapusty pekińskiej
  • kompot wiśniowy
  • bułka maślana z masłem* 
  • arbuz
  • kawa Inka z mlekiem* 

 

 

PIĄTEK 

18.09.2020

  • chleb mieszany
    z masłem
  • czerwona papryka
  • rzodkiewki
  • gotowane jajko* 
  • kakao* 
  • paluch kukurydziany*
  • herbata miętowa
  • zupa ogórkowa z ziemniakami*
  • makaron penne z łososiem* 
  • kompot wieloowocowy 
  • drożdżówka z serem
    (o obniżonej zawartości cukru
    i tłuszczu)*
  • winogrona
  • kawa zbożowa
    z mlekiem*
     

Każdego dnia dodatkowo o godz. 11.00, 14.30, 15.30 i 16.30 dzieciom podawana jest herbata, woda mineralna, napój owocowy lub sok.

*Produkty uczulające: orkisz, pszenica, żyto, jęczmień oraz ich produkty pochodne, nasiona sezamu, jaja i produkty  pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), ryby i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne (szczegółowy wykaz alergenów na stronie internetowej w zakładce: "Informator - Organizacja żywienia” oraz w katalogu dostępnym w holu przedszkola