Jadłospis

 

 

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

ŚNIADANIE
/DRUGIE ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK 

14.05.2018

 

 

  • chleb słonecznikowy  z masłem
  • kiełbasa podsuszana z indyka
  • pomidor
  • szczypiorek
  • bawarka  
  • wafel ryżowy
  • herbata owocowa
  • zupa kalafiorowa z ziemniakami 
  • filet z kurczaka
    po meksykańsku
  • ryż na sypko
  • kompot porzeczkowy
  • truskawki z greckim jogurtem
  • herbata

 

 

WTOREK 

15.05.2018

  • zupa mleczna z płatkami 
    kukurydzianymi
  • bułka graham
    z masłem
  • ser Mój Ulubiony
  • miód  
  • herbata 
  • melon
  • herbata rumiankowa
  • zupa pomidorowa z lanym ciastem
  • polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
  • ziemniaki
  • gotowana młoda biała kapusta
  • kompot wiśniowo- truskawkowy
  • galaretka z borówką amerykańską
  • wafel tortowy
  • woda z cytryną

 

 

ŚRODA 

16.05.2018

 

  • chleb baltonowski  z masłem
  • pasta z filetu
    z kurczaka
  • czerwona papryka
  • kawa Inka
    z mlekiem
     
  • ciastko owsiane
  • woda z sokiem
  • żurek
    z ziemniakami
  • makaron razowy świderki z białym serem
  • jabłko
  • kompot agrestowy
  • rogalik z masłem   
  • kakao

 

 

 

 

 

CZWARTEK 

17.05.2018

  • zupa mleczna z płatkami ryżowymi
  • bułka szkolna
    z masłem 
  • gotowane jajko
  • zielona sałata
  • rzodkiewka
  • malinowa herbata 
  • paluch kukurydziany
  • sok Kubuś
  • krem z czerwonej papryki
    z grzankami
  • gulasz wołowy
  • kasza jęczmienna
  • małosolny ogórka 
  • kompot śliwkowy
  • deser Monte,
  • podpłomyk
  • herbata ziołowa

 

 

 

PIĄTEK 

18.05.2018

  • jasny i ciemny chleb z masłem
  • żółty ser
  • zielona cebulka
  • zielony ogórek
  • bawarka 
  • winogrona
  • herbata owocowa
  • zupa grysikowa
  • filet z łososia
  • ziemniaki
  • surówka wielowarzywna
  • kompot wieloowocowy

 

  • paluch maślany
  • bawarka

 

 

 

 

Każdego dnia dodatkowo o godz. 11.00, 14.30 i 15.30 dzieciom podawana jest herbata, woda mineralna, napój owocowy lub sok.

Produkty uczulające: orkisz, pszenica, żyto, jęczmień oraz ich produkty pochodne, nasiona sezamu, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), ryby i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne (szczegółowy wykaz alergenów na stronie internetowej w zakładce: "Informator - Organizacja żywienia” oraz w katalogu dostępnym w przedszkolu

  

 

DZIEŃ TYGODNIA

 

ŚNIADANIE
/DRUGIE ŚNIADANIE

 

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK 

21.05.2018

 

 

  • chleb wieloziarnisty  z masłem
  • kiełbasa krakowska
  • czerwona papryka 
  • rzodkiewki
  • kawa Inka
    z mlekiem
     
  • pieczywo chrupkie
  • herbata owocowa
  • krem cebulowy z groszkiem ptysiowym
  • omlet
  • ziemniaki
  • marchewka z groszkiem
  • kompot agrestowo-śliwkowy
  • koktajl malinowy
  • herbatniki wielozbożowe

 

 

WTOREK 

22.05.2018

  • zupa mleczna z płatkami 
    zbożowymi
  • bułka kajzerka  z masłem
  • powidła śliwkowe
  • herbata z miodem 
  • ananas
  • woda z cytryną
  • wiosenna zupa jarzynowa
  • pieczeń ze schabu w sosie własnym
  • kasza gryczana
  • sałatka z buraków 
  • kompot wiśniowo-truskawkowy
  • kisiel z jabłkiem
  • rurki waflowe
  • bawarka

 

 

ŚRODA 

23.05.2018

 

 

  • chleb orkiszowy  z masłem
  • szynka konserwowa
  • guacamole
  • pomidor
  • kawa zbożowa z mlekiem  
  • kiwi
  • herbata owocowa
  • zupa ogórkowa z ziemniakami
  • makaron razowy spaghetti z sosem bolognese
  • kompot porzeczkowy
  • obwarzanek   
  • kakao

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK 

24.05.2018

  • zupa mleczna z płatkami owsianymi
  • bułka szkolna
    z masłem 
  • żółty ser
  • zielony ogórek
  • zielona sałata
  • malinowa herbata 
  • biszkopt
  • sok jabłkowy
  • botwinka z ziemniakami
  • pieczone podudzia z kurczaka
  • ryż z warzywami 
  • kompot truskawkowy
  • jogurt grecki
    z owocami
  • podpłomyk
  • herbata

 

 

 

PIĄTEK 

25.05.2018

  • jasny i ciemny chleb z masłem 
  • biały ser „Awanturka”
  • szczypiorek
  • rzodkiewka
  • herbata z cytryną 
  • banan
  • sok pomarańczowy
  • zupa kalarepowa z lanym ciastem
  • filet z dorsza
    w sosie greckim
  • ziemniaki
  • kompot wieloowocowy 
  • drożdżówka
    z budyniem (o obniżonej zawartości cukru
    i tłuszczu) 
  • bawarka 

 

 

 

Każdego dnia dodatkowo o godz. 11.00, 14.30 i 15.30 dzieciom podawana jest herbata, woda mineralna, napój owocowy lub sok.

Produkty uczulające: orkisz, pszenica, żyto, jęczmień oraz ich produkty pochodne, nasiona sezamu, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), ryby i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne (szczegółowy wykaz alergenów na stronie internetowej w zakładce: "Informator - Organizacja żywienia” oraz w katalogu dostępnym w przedszkolu