Jadłospis

 

DZIEŃ
TYGODNIA

 

ŚNIADANIE/
DRUGIE ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK 

18.11.2019

 

  • chleb wiejski
    z masłem*
  • kiełbasa sucha firmowa*
  • zielona sałata
  • pomidorki koktajlowe
  • kawa zbożowa z mlekiem*
  • jabłko
  • herbata owocowa 
  • żurek
    z ziemniakami*
  • risotto mięsno-warzywne*
  • kompot śliwkowy
  • podpłomyk*
  • serek Danonek*
  • herbata z cytryną

 

 

 

 

 

WTOREK 

19.11.2019

  • zupa mleczna z płatkami owsianymi*
  • bułka szkolna
    z masłem*
  • pasta jajeczna
    z zieloną cebulką*
  • zielony ogórek
  • herbata z miodem 
  • gruszka
  • sok jabłkowy 
  • krem kalafiorowy z grzankami*
  • pieczeń ze schabu w sosie własnym
  • ziemniaki
  • surówka wielowarzywna
  • kompot wiśniowy
  • rurki waflowe*
  • mus owocowy
    z jogurtem greckim*
  • woda z sokiem

 

 

ŚRODA 

20.11.2019

  • chleb wieloziarnisty z masłem*
  • polędwica wisienkowa*
  • żółty ser*
  • pomidor
  • mix sałat
  • bawarka* 
  • paluch kukurydziany
  • sok Kubuś 
  • zupa gulaszowa*
  • pierogi leniwe*
  • sos malinowy
  • mandarynka
  • kompot porzeczkowy

 

 

  • obwarzanek*
  • melon
  • kawa Inka
    z mlekiem*

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK 

21.11.2019

  • zupa mleczna
    z płatkami miodowymi*
  • baton z masłem*
  • biały ser
    z rzodkiewką i zieloną cebulką*   
  • herbata z sokiem 
  • biszkopt*
  • herbata ziołowa
  • krem paprykowo-pomidorowy z groszkiem ptysiowym*
  • polędwiczki w sosie musztardowym*
  • kasza gryczana*
  • sałatka z buraków
  • kompot truskawkowy
  • pieczywo chrupkie Wasa z masłem szczypiorkowym*
  • kiwi
  • kakao* 

 

 

 

 


PIĄTEK
 

22.11.2019

  • jasny i ciemny chleb z masłem*  
  • gotowane jajko*
  • sałatka węgierska
  • roszponka
  • kawa zbożowa
    z mlekiem*
     
  • wafel tortowy*
  • sok bananowy 
  • zupa jarzynowa*
  • filet z tilapii w pomidorach*
  • ziemniaki
  • zielony ogórek
  • kompot wieloowocowy

 

  • herbatnik zbożowy*
  • mus Kubuś
  • woda z cytryną

 

 

Każdego dnia dodatkowo o godz. 11.00, 14.30, 15.30 i 16.30 dzieciom podawana jest herbata, woda mineralna, napój owocowy lub sok.
*Produkty uczulające: orkisz, pszenica, żyto, jęczmień oraz ich produkty pochodne, nasiona sezamu, jaja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), ryby i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne (szczegółowy wykaz alergenów na stronie internetowej w zakładce: "Informator - Organizacja żywienia” oraz w katalogu dostępnym w holu przedszkola